Contact met andere (aanstaande) moeders

Als je moeder wordt, kan er veel op je af komen. Je doet nieuwe ervaringen op, maar kunt ook veel vragen hebben. Veel moeders hebben dezelfde vragen of uitdagingen. Contact andere (aanstaande) moeders kan je helpen om antwoorden, ideeën en tips te krijgen, maar het kan ook gewoon heel gezellig te zijn. Om samen koffie te drinken, te wandelen of misschien alleen maar contact te hebben via WhatsApp.

Sommige (aanstaande) moeders hebben al veel kennissen met kinderen in hun omgeving, voor anderen kan het lastiger zijn om met elkaar in contact te komen. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden om contact met andere (aanstaande) moeders te leggen.

Buurtmama's

Met Buurtmama’s vind je andere moeders bij jou in de buurt. Zo ontmoet je vrouwen, die net als jij, zwanger zijn of net bevallen. Of die nog geen baby hebben, maar wel een kinderwens. Ook vind je vrouwen die al een tijdje mama zijn. Ideaal als je ervaringen wil uitwisselen. Of gewoon eens gezellig een kop koffie of thee wil doen bij jou in de buurt. Het werkt heel simpel: je meldt je aan, maakt een profiel en kijkt welke matches je hebt bij jou in de buurt. Voor je het weet heb je allemaal nieuwe vriendinnen, die in dezelfde fase in hun leven zitten als jij. Zo ontdek je dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen en dezelfde onzekerheden hebben.

Buurtmama's

Mamacafé

Let op! Vanwege coronamaatreglen is er tot nader bericht géén Mamacafé!

Iedere eerste vrijdag van de maand ben je welkom bij Mamacafé Tiel van 9:30 tot 11:30.
Lokatie: Wijkcentrum Oosthonk, Meeslaan 2a
Koffie en thee: 75 cent
Er zal altijd een draagconsulente aanwezig zijn voor vragen over ergonomisch dragen of het eens uit te proberen. Ook zal er af en toe een lactatiekundige aanwezig zijn voor vragen over borstvoeding.
Voor de kinderen is er speelgoed aanwezig om lekker te spelen. Bij goed weer kunnen we ons verplaatsen naar de naastgelegen speeltuin. Wees welkom!

Cursussen voor ouder en kind

Veel ouders doen een ouder en kind-cursus zoals babyzwemmen, omdat dit vooral heel erg leuk is, maar ook de ouder-kindbinding bevordert en je je kleintje nieuwe vaardigheden aanleert. Maar je komt natuurlijk ook wekelijks andere ouders tegen met een kindje in dezelfde leeftijd als jouw baby. Ideaal dus om nieuwe contacten te leggen. Hieronder vind je verschillende cursussen die je Tiel en omgeving kan doen.