Contact met andere (aanstaande) moeders

Als je moeder wordt, kan er veel op je af komen. Je doet nieuwe ervaringen op, maar kunt ook veel vragen hebben. Veel moeders hebben dezelfde vragen of uitdagingen. Contact andere (aanstaande) moeders kan je helpen om antwoorden, ideeën en tips te krijgen, maar het kan ook gewoon heel gezellig te zijn. Om samen koffie te drinken, te wandelen of misschien alleen maar contact te hebben via WhatsApp.

Sommige (aanstaande) moeders hebben al veel kennissen met kinderen in hun omgeving, voor anderen kan het lastiger zijn om met elkaar in contact te komen. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden om contact met andere (aanstaande) moeders te leggen.

Buurtmama's

Met Buurtmama’s vind je andere moeders bij jou in de buurt. Zo ontmoet je vrouwen, die net als jij, zwanger zijn of net bevallen. Of die nog geen baby hebben, maar wel een kinderwens. Ook vind je vrouwen die al een tijdje mama zijn. Ideaal als je ervaringen wil uitwisselen. Of gewoon eens gezellig een kop koffie of thee wil doen bij jou in de buurt. Het werkt heel simpel: je meldt je aan, maakt een profiel en kijkt welke matches je hebt bij jou in de buurt. Voor je het weet heb je allemaal nieuwe vriendinnen, die in dezelfde fase in hun leven zitten als jij. Zo ontdek je dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen en dezelfde onzekerheden hebben.

Buurtmama's

Het Betuwse Mamacafé

Het Betuwse Mamacafé organiseert elke maand in Tiel, Maurik, Geldermalsen en Lienden verschillende bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten, thee of koffie te drinken en tips en tricks uit te wisselen. Regelmatig komen er ook professionals zoals een draagconsulente of lactatiekundige langs om voorlichting te geven en vragen te beantwoorden.

Kijk in onze agenda voor de data, of ga naar Instagram of Facebook.

Cursussen voor zwangeren

Het volgen van een zwangerschapscursus is een goede voorbereiding op de bevalling en het ouderschap, maar ook handig om andere aanstaande moeders te ontmoeten!

Hieronder vind je verschillende cursussen die je Tiel en omgeving kan doen.

Cursussen voor ouder en kind

Veel ouders doen een ouder en kind-cursus zoals babyzwemmen, omdat dit vooral heel erg leuk is, maar ook de ouder-kindbinding bevordert en je je kleintje nieuwe vaardigheden aanleert. Maar je komt natuurlijk ook wekelijks andere ouders tegen met een kindje in dezelfde leeftijd als jouw baby. Ideaal dus om nieuwe contacten te leggen. Hieronder vind je verschillende cursussen die je Tiel en omgeving kan doen.