Bevalling

Je baby wordt geboren!

Rond je uitgerekende datum is het dan zover, de bevalling. Het moment dat je je kindje gaat ontmoeten. Wij willen je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden die daarbij kunnen helpen.

Wanneer bel je voor de bevalling?

Het is zo ver! De bevalling kondigt zich aan. Wanneer willen we graag dat je ons belt? Je leest het bij de belinstructies.

Voorlichtingsavond

Zowel het Ziekenhuis Rivierenland Tiel, als wijzelf bieden voorlichtingsavonden over de bevalling en over borstvoeding aan. Je kunt de data vinden in de agenda.

Geboorteplan

Het geboorteplan is een document waarin je kunt schrijven wat je wensen en ideeën rondom de bevalling zijn. Je vindt hier meer informatie.

Thuisbevalling

Je kunt ervoor kiezen om thuis te bevallen. Veel vrouwen vinden hun eigen omgeving prettig en vertrouwd, waardoor zij beter kunnen ontspannen. Je leest hier binnenkort meer informatie over thuisbevallen.

Poliklinische bevalling

Sommige zwangeren voelen zich veiliger in het ziekenhuis, of hebben een indicatie om met hun eigen verloskundige in het ziekenhuis te bevallen. Lees hier binnenkort meer over een poliklinische bevalling

Medische bevalling

Het kan zijn dat je een medische indicatie hebt voor je bevalling. Deze indicatie kan voor of tijdens je zwangerschap ontstaan, maar ook tijdens de bevalling. Bij een medische bevalling wordt de bevalling begeleid door een verloskundige van het ziekenhuis, onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog. We vertellen je er hier binnenkort meer over.

Badbevalling

Warm water kan je helpen ontspannen tijdens de bevalling, wat zorgt dat de bevalling vaak makkelijker verloopt. Je kunt thuis, maar ook in het ziekenhuis gebruik maken van een bevalbad. Lees hier meer over een badbevalling.

Baarkrukbevalling

Een baarkruk is een hulpmiddel om een andere houding aan te nemen tijdens de bevalling. Niet alle zwangeren vinden het namelijk fijn om op hun rug te liggen tijdens het persen. Wij bieden het gebruik van een baarkruk aan. Hier vind je meer informatie over de baarkurk.