Badbevalling

Bevallen in warm water

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om te bevallen in een bevalbad, omdat warm water tijdens de bevalling je kan helpen met het opvangen van de weeën. Warm water werkt als natuurlijke pijnstilling en is rustgevend. Dit kan ervoor zorgen dat je bevalling sneller en makkelijker verloopt. De voordelen lees je hieronder.

Voordelen van een bevalbad

  • Natuurlijke pijnstilling
  • Makkelijk verschillende houdingen aannemen
  • Kleinere kans op inscheuren of -knippen
  • Rustige overgang voor de baby
  • Actieve rol voor partner

Wij begeleiden je graag bij een badbevalling

Wij willen je graag ondersteunen en begeleiden bij een badbevalling, zowel thuis, als poliklinisch.

Als je thuis in een bevalbad wilt bevallen, kun je er een van ons lenen. Geef dit tijdig aan in je zwangerschap, dan reserveren wij het bevalbad voor je. Je hebt daarnaast nog bevallingspakket nodig. Dit kan je via deze link  kopen voor € 88,00. Mocht je uiteindelijk geen gebruik maken van dit pakket, dan kan je het weer terugsturen naar de webwinkel en krijg je een groot gedeelte van het bedrag terug.

Wil je poliklinisch in het Ziekenhuis Rivierenland Tiel bevallen in een bevalbad, dan kun je dit bad kosteloos lenen van het ziekenhuis. Ook dan moet je een bevallingspakket met een hoes e.d. ter plaatse kopen. Dit kost € 85,00. Houd er rekening mee dat je bij een poliklinische bevalling zonder medische indicatie soms ook een eigen bijdrage moet betalen. Je kunt dit navragen bij je zorgverzekering.

In sommige gevallen raden wij het af om in een bevalbad te bevallen. Wij zullen dit dan tijdens de zwangerschapscontroles met je bespreken.