Verloskundige i.o. Tess Smal loopt stage

Verloskundige i.o. Tess Smal loopt stage

Wij willen als praktijk graag bijdragen aan de opleiding van nieuwe, professionele en deskundige collega's. Daarom kan je regelmatig een verloskundige in opleiding bij ons tegen komen. Zij lopen met ons mee tijdens spreekuur, bevalling en kraamvisites. Heb je hier bezwaar tegen? Geen probleem, laat het ons even weten!
Vanaf 26 april loopt Tess Smal, verloskundestudent aan de Academie voor Verloskunde in Maastrecht, 5 weken bij ons stage. Hieronder stelt zij zich voor.

 

Ik heb me altijd al verwonderd over de verloskunde, ben vervolgens aangenomen bij de academie in Maastricht en hiermee ben ik op weg naar mijn verloskundig avontuur

 Wie ben ik

       Ik ben Tess Smal, 20 jaar en ik kom uit Malden (in de buurt van Nijmegen). Voor de opleiding ben ik verhuist naar het mooie Maastricht, waar ik met veel plezier op kamers zit. Ik zit in het derde jaar van de opleiding en heb het hier erg naar mijn zin.

 Wat kom ik doen

Als onderdeel van de opleiding lopen we stage, waarbij ik ben uitgekomen in deze praktijk. Hier loop ik momenteel 5 weken stage. Tijdens de stage loop in mee met de verloskundige waardoor je mij kan tegenkomen bij spreekuren, de bevalling en in de kraamperiode. Ik help met de begeleiding en doe hier en daar handelingen, dit gebeurt allemaal onder supervisie van de verloskundige.

Waarom dit beroep

Wat ik zo mooi vind aan  het beroep is dat je bij een van de meest onwerkelijke periodes en momenten van iemands leven bent. Daarbij heb je als verloskundige een belangrijke rol in het begeleiden en ondersteunen van toekomstige ouders en bij het verwelkomen van het nieuwe wondertje. Geen dag is hetzelfde en geen dag is te voorspellen.

 Voor het eerst jouw hartje horen

Tot aan pasgeboren

Voor het eerst mijn buikje rond

Tot aan kern gezond

   Ik hoop dat jullie zo een goede indruk van mij hebben gekregen. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

VIO Tess